Ajax en PSV in evenwicht: 1:1

Ajax heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen PSV. In een enerverende topper kwam Ajax via Steven Berghuis al vroeg op voorsprong, waarna Luuk de Jong kort voor rust de gelijkmaker binnenkopte. In de tweede helft was de boomlange spits met een bal op de kruising dicht bij een tweede treffer, maar uiteindelijk bleef de wedstrijd steken op een 1-1 gelijkspel.

Bij Ajax was er een basisplaats voor Jordan Henderson. Bij het voorlezen van de naam van de Engelsman daverde een juichtoon door de Johan Cruijff ArenA. De verwachtingen zijn hooggespannen van de oud-speler van Liverpool, die niet een heel opvallend debuut afwerkte, maar als cement tussen de stenen wel direct een aandeel had in de verbeterde organisatie, waardoor Ajax minder weggaf dan de afgelopen weken het geval was. De Engelse bondscoach Gareth Southgate zat voor Henderson op de tribune en ook zijn Nederlandse collega Ronald Koeman was present. Na negentien minuten kwam Ajax op voorsprong nadat Brobbey de bal goed afschermde en Berghuis in staat stelde om met zijn favoriete linkerbeen doelman Benitez te verschalken. Dat het vertrouwen nog heel broos is bij Ajax werd ook duidelijk, toen PSV nog voor rust na een prima aanval de gelijkmaker erin schoot. Lozano tikte de bal door op Saibari, wiens lage voorzet knap werd binnengewerkt door Luuk de Jong, die goed voor de ingevallen Borna Sosa kwam. Na rust kreeg de PSV-spits opnieuw een grote kopkans, maar ditmaal teisterde hij het houtwerk. Aan de andere kant werden meerdere pogingen van Steven Berghuis effectief geblokt, terwijl Taylor de bal van dichtbij huizenhoog over schoot. Op een gevaarlijk schot van Taylor bracht Benitez nog redding. En zo sloten Ajax en PSV af op 1-1, waardoor Ajax nu 12 duels op rij ongeslagen is, terwijl PSV nog steeds ongeslagen is na speelronde 20.

Ajax – PSV 1-1 (1-1)
’19 Berghuis 1-0
’34 De Jong 1-1

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 53,744
Gele kaarten: Hato (Ajax), Schouten, Ramalho, Lozano (PSV)

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer (80′ Gaaei), Sutalo, Hato, Rensch (28′ Sosa); Henderson, Hlynsson, Taylor; Berghuis (74′ Tahirović), Brobbey, Bergwijn.

Opstelling PSV: Benítez, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest (89′ Obispo); Mauro Júnior (85′ Babadi), Schouten (75′ Van Aanholt), Saibari; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Related posts