‘El Ghazi meldt zich bij Ajax en wil per direct terugkeren’

Anwar El Ghazi heeft zich aangeboden bij Ajax, zo meldt Bart Sanders van de doorgaans betrouwbare Pantelic Podcast en ook Voetbal International maakt er melding van. De 28-jarige aanvaller uit Barendrecht zit na zijn ontslag bij FSV Mainz 05 nog altijd zonder club en zou graag terugkeren naar de club waar hij als profvoetballer doorbrak. “El Ghazi heeft zich bij Ajax gemeld om daar een paar maanden te gaan spelen”, meldt Sanders met overtuiging. De supporter zelf ziet een terugkeer van de rechtspoot wel zitten. “Als je nu Jaydon Banel moet inbrengen als rechtsbuiten, kan je beter El Ghazi brengen. Je wordt er alleen maar sterker van.” Hoewel El Ghazi dit seizoen al in actie kwam namens PSV en Mainz, melden bronnen rondom de speler zelf dat hij in aanmerking komt voor dispensatie van de FIFA. Daardoor zou hij in theorie per direct aan de slag kunnen bij Ajax.

Volgens Sanders is het wel de vraag hoe fit El Ghazi momenteel is. “Ik denk niet dat hij topfit is. Hij is in november ontslagen bij Mainz en traint sindsdien individueel. De vraag is hoe snel hij inzetbaar is, dan is het misschien de moeite waard voor vier maanden. Ik weet niet hoe Ajax hier in staat, maar er zou nog wat kunnen gebeuren. Het is wel zo dat Ajax momenteel niet de middelen heeft om iets beters te halen, dus het moet hier van gaan komen, van dit soort spelers.” El Ghazi is volgens Transfermarkt nog altijd 3 miljoen euro waard, maar zou Ajax geen transfersom kosten.

El Ghazi speelde tussen 2013 en 2017 voor Ajax. In die periode kwam hij tot 100 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 16 assists.

Related posts