Bayern bevestigt interesse in Bergwijn

FC Bayern München heeft inderdaad contact opgenomen met het management van Steven Bergwijn, zo meldt De Telegraaf. ,,Dat kan ik niet ontkennen”, aldus Nathan van Kooperen van Muy Manero na eerdere berichtgeving. Op dit moment lijkt de kans echter klein dat Bergwijn vlak voor het sluiten van de transfermarkt daadwerkelijk naar München verkast. Ajax wil vlak voor het verstrijken van de transfertermijn namelijk niet zomaar hun aanvoerder laten vertrekken. Daarnaast werd eerder al bekend dat Ajax – mocht Bergwijn vertrekken – minimaal de aankoopsom terug wil. De Amsterdammers namen hem in de zomer van 2022 voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Tussen de clubs is er (nog) geen contact.

Duidelijk is dat Bergwijn voor de Duitse topclub als back-up geldt. Bayern bereikte in december al een akkoord met Bryan Zaragagoza (22) én Granada over de transfer voor komende zomer van de buitenspeler. Door de zware blessure die Kingsley Coman onlangs opliep, willen de Duitsers de Spanjaard, die onlangs zijn debuut voor de nationale ploeg maakte, nu al halen. Granada wil dan echter een extra bedrag bovenop de circa vijftien miljoen euro die het al ontvangt.

Related posts