‘Ajax op hoofdlijnen akkoord met Julian Rijkhoff; wachten op exit-transfer’

Julian Rijkhoff  heeft deze woensdagochtend overeenstemming bereikt met Ajax over een verbintenis voor 4,5 jaar, zo meldt De Telegraaf, die zich beroept op ‘bronnen rondom zijn huidige werkgever Borussia Dortmund’. Rijkhoff zit nu dus met een contract tot de zomer van 2027 in de wachtkamer. De Raad van Commissarissen van Ajax staat namelijk – na het aantrekken van Jordan Henderson en door de aanstaande contractverbetering van Jorrel Hato – op het standpunt dat er eerst iemand moet vertrekken voordat er een speler kan worden aangetrokken. Die afspraak is ook met financieel directeur Susan Lenderink gemaakt. Hoewel de seinen voor Jorge Sanchez (Cruz Azul), Francisco Conceiçao (Porto) en Anass Salah-Eddine (een Italiaanse club) vooralsnog op rood staan, heeft Ajax de hoop dat er de komende uren nog iets goed valt.

Gebeurt dat niet, dan is het voor Rijkhoff te hopen dat Michael van Praag, Danny Blind en hun collega’s met hun hand over het hart strijken. De 1,5 miljoen euro die Dortmund in gespreide betalingen verlangt, is geen bedrag om van achterover te vallen en,  zeker voor een spits, altijd wel weer terugverdiend zal worden bij een transfers.

Op dit moment heeft Rijkhoff – voor wie nog meer interesse is – nog altijd een voorkeur voor Ajax maar mocht dat niet lukken dan zal ook zijn management toch ng doorschakelen. de verwachting is echter dat het wel goed gaat komen.

Zie ook eerdere bericht:
Ajax brengt verhoogd bod uit op Rijkhoff

Related posts