Live Almere City FC – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Zondagmiddag om 14:30 uur speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Voor het eerst in de geschiedenis reist Ajax af naar Almere voor een wedstrijd in de Eredivisie tegen de plaatselijke FC. Ajax speelde in haar historie slechts vijf oefenduels tegen Almere City FC. Daarvan won Ajax er vier en eindigde één duel in een gelijkspel. Hedwiges Maduro was vorig seizoen assistent bij Almere en vertolkt die rol nu bij Ajax.

Nijhuis aangesteld als arbiter
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Nijhuis wordt in Almere bijgestaan door assistenten Richard Polman en Marco Ribbink. Laurens Gerrets is de vierde official en Jannick van der Laan is de VAR van dienst.

Danny Post: ‘Almere heeft een eigen smoel gekregen’.
Aanvoerder Danny Post komt uit Amsterdam-West, niet ver weg van waar het allemaal begon, bij De Zwarte Schapen. Als kind ging hij aan de hand van zijn vader naar De Meer om Ajax te kijken. Vorig seizoen nam hij als vader zijn zoontje mee naar de Johan Cruijff Arena. Sinds de winter van 2022 speelt de 34-jarige middenvelder in Almere. ‘Toen ik kwam, dacht ik dat het wel flink Amsterdams hier zou zijn, maar dat valt echt wel mee.’. Volgens Post heeft de stap naar de Eredivisie daarin enorm geholpen. Ook qua supportersschare. ‘Het sfeervak zit inmiddels ramvol. Ik denk niet dat die fans voor Ajax zijn als wij niet spelen, dat was vroeger volgens mij wel zo. Ik denk dat Almere inmiddels wel een eigen smoel heeft gekregen’. Echter zijn er in 2023 nog wel dwarsverbanden te vinden. Eigenaar Bamberger is de schoonvader van Steven Berghuis en Arie van Eijden, jarenlang bestuurslid en directeur van Ajax, is voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van Almere City FC.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts