Ajax opnieuw onderuit tegen Brighton: 0-2

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd om Brighton te verslaan. In de Johan Cruijff Arena kwam de ploeg van Van ’t Schip zeker beter voor de dag als in de eerste ontmoeting maar stond het na negentig minuten toch met lege handen. Bij Brighton waren Ansu Fati en Simon Adingra de uitblinkers met beiden een doelpunt en een assist. 

Dat Van ’t Schip het aandurfde met een middenveld met een 21-jarige (Kenneth Taylor), 18-jarige (Silvano Vos) en een 19-jarige (Hlynsson) te starten, was des Ajax’. Het balverlies van Vos in de opbouw, in de vijftiende minuut, bleek dodelijk. Omdat Anton Gaaei te laat was kon Fati ongehinderd de 0-1 achter Diant Ramaj schieten. Op slag van rust was een snelle reflex met de voet van Ramaj noodzakelijk om een nieuw doelpunt van Brighton te voorkomen. Ramaj zag Adingra vanuit een lastige hoek op doel schieten en reageerde alert. In de tweede helft voerde Brighton de druk op en was ineens veel dreigender en het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. De door Steven Bergwijn uit het oog verloren Adringa rondde fraai af: 0-2. Toch was Ajax in de 70e minuut dicht bij de aansluitingstreffer. De inzet van Brian Brobbey ging via beide palen net niet de goal in. Een paar minuten later was Carlos Forbs ook dicht bij een doelpunt. Zijn poging ging voorlangs. In de 83e minuut kreeg Akpom een kans om iets terug te doen namens Ajax maar schoot in het drukke strafschopgebied recht in de handen van keeper Bart Verbruggen. Ajax zal de laatste twee wedstrijden moeten winnen om kans te maken op Europese overwintering. Brighton neemt afstand van Ajax in de groep en is dicht bij verlenging van het Europese avontuur. Ajax staat met slechts twee punten uit vier duels onderaan in Groep B.

Ajax – Brighton 0-2 (0-1)
’15 Fati 0-1
’53 Adingra 0-2

Scheidsrechter: Dabanovic (Mnt)
Toeschouwers: 54,113
Gele kaarten: Pedro, Van Hecke (Brighton)

Opstelling Ajax: Ramaj, Gaaei (Sosa/57), Rensch (Mikautadze/78), Sutalo, Hato; Vos (Tahirovic/ 73), Taylor (Akpom/46), Hlynsson (Forbs/57); Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Opstelling Brighton: Verbruggen, Veltman, Van Hecke, Dunk (Igor /46), Milner (Gilmour /8), Dahoud (Estupiñán /65, Baleba /77), Gross, Adingra, Fati (Ferguson /65), Mitoma, Joao Pedro.

Related posts