Van den Boomen mist duel met Brighton wegens knieblessure

Branco van den Boomen ontbreekt donderdag in het Europa League-duel tussen Ajax en Brighton & Hove Albion, zo verteld John van ’t Schip deze woensdagmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen de Engelsen. Een tegenvaller want sinds de komst van de interim-trainer Van ’t Schip vervult Van den Boomen een belangrijke rol binnen de selectie. woensdagmiddag “Branco van den Boomen is er niet bij, hij zit met zijn knie”, aldus Van ’t Schip. “Hij is er in ieder geval morgen (donderdag, red.) niet bij en hij is twijfelachtig voor zondag”. Ajax heeft zondag een uitduel op de agenda staan tegen promovendus Almere City FC.

Wat betreft Borna Sosa, Carlos Forbs en Devyne Rensch verwacht Van ’t Schip dat dit drietal er wel bij zal zijn tegen Brighton. “Die waren er in de vorige wedstrijd al bij en gisteren (dinsdag, red.) op de training is dat goed gegaan. Dus in principe zijn die alle drie beschikbaar.”

Ar’Jany Martha is onder Van ’t Schip de verrassende nieuwe linksback bij Ajax, al lijkt het een te zware opgave voor de pas twintigjarige speler om drie duels in een week te spelen. “Hij kan zeker beginnen, maar of hij het volhoudt moeten we afwachten. We hebben gezien dat hij twee keer is gestart en er twee keer is uitgegaan. Wat ook logisch is”, benadrukt Van ’t Schip. “Het is een andere intensiteit en er staat een andere spanning op. Dus starten is geen probleem, of hij het volhoudt is een ander verhaal”.

Ajax staat onderaan in groep B van de Europa League, met slechts twee punten uit de eerste drie groepsduels. Op bezoek bij Brighton werd twee weken geleden met 2-0 kansloos verloren. Hedwiges Maduro zat toen op de bank, net na het ontslag van Maurice Steijn.

Related posts