Live Ajax – SC Heerenveen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – SC Heerenveen staat voor de 31ste keer op het programma. In Amsterdam won Ajax vierentwintig keer terwijl de gasten uit Friesland vier keer de drie punten wisten te pakken. Vorig seizoen eindigde het duel in een 5-0 overwinning voor Ajax met doelpunten van Klaassen, Taylor, Kudus (2) en Brobbey. Ajax won donderdag van FC Volendam en SC Heerenveen bekerde verder door VVV Venlo met 5-1 te verslaan.

Van der Eijk aangesteld als arbiter
Sander van der Eijk is door de KNVB aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Van der Eijk wordt in Amsterdam bijgestaan door assistenten Rogier Honig en Rens Bluemink. Kevin Puts is de vierde official en Jeroen Manschot is de VAR van dienst. Ajax – SC Heerenveen begint zondag om 16:45 uur.

Rensch, Forbs en Sosa hervatten training
Devyne Rensch, Carlos Forbes en Borna Sosa hebben de training hervat en zijn mogelijk zondag weer inzetbaar. Voor Ahmetcan Kaplan komt de wedstrijd nog te vroeg. Kaplan die langdurig geblesseerd is geweest maakt maandag zijn rentree bij Jong Ajax wat het opneemt tegen Willem II. Of Ar’Jany Martha opnieuw kan vlammen is ook nog onzeker. ‘We moeten kijken hoe hij uit de wedstrijd is gekomen en hoe hij zich voelt. Hij kreeg al na zestig minuten kramp. Zo zie je maar dat het een wedstrijd was waar voor een aantal jongens veel spanning op stond, en met name voor Ar’Jany’, aldus Van ’t Schip.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts