Louis van Gaal keert als adviseur terug bij Ajax: ‘Ik ben bereid mijn voetbalkennis aan te bieden’

Louis van Gaal keert terug bij Ajax. De 72-jarige oud-trainer en bondscoach gaat de raad van commissarissen van advies voorzien. Op deze wijze wordt de vacante positie van voormalig RvC-lid Jan van Halst ingevuld, die onlangs besloot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op vrijdag 17 november aanstaande wordt besloten over de voordracht van Michael van Praag en Leo van Wijk. Indien benoemd, wordt Van Praag tevens voorzitter van de RvC. De RvC van Ajax bestaat op dit moment uit Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman. ‘Ik wil Ajax helpen’, zegt Van Gaal, die werd gevraagd door Michael van Praag. ‘Momenteel breng ik een groot deel van mijn leven door in Portugal en dit is goed te combineren met mijn adviserende rol. Ik ben bereid mijn voetbalkennis aan te bieden aan de raad van commissarissen, vooral als Leo van Wijk en Michael van Praag worden aangesteld’.

Related posts