‘Van Halst keert onder dwang niet terug in RvC; Ook Schlick, Van Oevelen en Mosman binnenkort out’

Uit het persbericht van Ajax kwam onlangs naar buiten dat Jan van Halst er zelf geen goed gevoel bij zou hebben om terug te keren in de Raad van Commissarissen van Ajax , maar bij De Telegraaf hoorde men iets anders: Volgens de krant gebeurt het vertrek van Van Halst ‘onder dwang’. Eerder zou Pier Eringa al onder druk van de bestuursraad zijn vertrokken en Van Halst zou de volgende zijn. Later verwacht men dat ook de rest van de RvC – Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Annette Mosman – zal vertrekken. De voornaamste reden? ‘De kersverse bestuursraad onder leiding van Ernst Boekhorst vindt dat Van Halst en de andere commissarissen tekort zijn geschoten in de controle op Sven Mislintat.’

Van Halst is momenteel op interim-basis actief als algemeen directeur van Ajax. Samen met Maurits Hendriks, Menno Geelen en Susan Lenderink vormt hij nu de volledige directie. Op 15 maart 2024 treedt Alex Kroes in dienst van Ajax. Hij neemt de rol van algemeen directeur dan over en zal een team moeten vormen om mee aan de slag te gaan.

Over de invulling van de plekken in de RvC hoeft de bestuursraad van Ajax zich geen zorgen te maken. Zondag werden Michael van Praag en Leo van Wijk officieel voorgedragen als nieuwe commissarissen van Ajax, waarbij Van Praag de voorzitter van het bestuursorgaan moet gaan worden. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 november moet de aanstelling van het tweetal officieel worden gemaakt.

Related posts