Live RKC Waalwijk – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Zaterdagavond om 18:45 uur speelt Ajax de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
RKC – Ajax staat voor de 27ste keer op het programma en negentien keer gingen de drie punten mee naar Amsterdam. Vorig seizoen eindigde het duel in Waalwijk in een 1-4 overwinning voor Ajax. Berghuis en Brobbey wisten toen allebei twee keer het net te vinden. RKC vinden we momenteel terug op een 13e plaats met zes punten uit zes wedstrijden. Ajax staat 14e en heeft vijf punten uit vijf wedstrijden.

Van Boekel aangesteld als arbiter
De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd. Van Boekel wordt daarbij ondersteund door assistent-scheidsrechters Charl Schaap en Jeroen Ketting, terwijl Erwin Blank de vierde official is. Ingmar Oostrom is aangesteld als de VAR en hij krijgt hulp van Don Frijn.

Bergwijn keert terug in selectie
Trainer Maurice Steijn kan zaterdagavond weer beschikken over Steven Bergwijn. Hij stond afgelopen week aan de kant met een ontstoken verstandskies maar traint inmiddels weer voluit mee. Ajax snakt naar een overwinning, na vijf opeenvolgende duels zonder zege in de eredivisie en Europa League. De club heeft voor de tweede keer in de clubhistorie slechts een van de eerste vijf competitiewedstrijden gewonnen. In het seizoen 1964-1965 leverde het zesde competitieduel een zege op.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts