Ajax ook in restant van duel tegen Feyenoord kansloos: 0-4

Ajax heeft Feyenoord woensdagmiddag in het restant van de zondag gestaakte Klassieker geen moment in de problemen kunnen brengen. De rotterdammers scoorden zelf al heel snel de 0-4, waardoor een comeback van Ajax, als dat idee er al was, in de kiem werd gesmoord. de cijfers doen pijn: Het is de grootste thuisnederlaag in de Eredivisie van Ajax sinds 2005, toen 0-4 tegen PSV, en de grootste uitzege van Feyenoord in De Klassieker. Ajax staat nu op een teleurstellende veertiende plaats in de Eredivisie. 

Ramiz Zerrouki stond woensdag bij Feyenoord aan de aftrap, als vervanger van Yankuba Minteh. Omdat het spel stillag na de definitieve staking van zondag mocht er een wissel worden toegepast en trainer Arne Slot maakte daar dus gebruik van. Collega Maurice Steijn paste deze regel ook toe en koos voor Chuba Akpom als vervanger van Anass Salah-Eddine. Het restant van De Klassieker van 35 minuten in de lege Johan Cruijff ArenA begon met een scheidsrechtersbal van arbiter Serdar Gözübüyük.

Feyenoord kwam kort na de hervatting al bijna tot scoren maar Quinten Timber schoot over. De 0-4 voor Feyenoord viel kort daarna alsnog. Na een snelle aanval van de bezoekers en slecht verdedigen van Ajax kwam de bal uit een rebound voor de voeten van Santiago Giménez, die van dichtbij onberispelijk binnenknalde: 0-4. De Mexicaanse spits maakte daarmee zijn hattrick compleet, daar hij zondag al tweemaal scoorde.

Ajax kon eigenlijk geen moment een vuist maken in aanvallend opzicht en moest ondertussen rekening houden met gevaarlijke counters van Feyenoord. Silvano Vos ontving een gele kaart toen hij balverlies leed en met een overtreding een aanval van de Rottterdammers onschadelijk maakte. Feyenoord wist na de vierde treffer dat de buit wel binnen was. De eerste doelpoging van Ajax werd genoteerd in minuut 80: een kopbal van Akpom belandde in de handen van Timon Wellenreuther.

In de slotfase kreeg Brobbey nog geel voor een charge op Zerrouki, terwijl beide trainers nog enkele wissels doorvoerden. Amourricho van Axel Dongen en Gastón Ávila kwamen erin bij Ajax. feyenoord was via Gernot Trauner en Giménez nog dicht bij de vijfde treffer maar dat lot bleef Ajax bespaard. Ajax moet de wonden likken na enkele turbulente dagen en de fikse nederlaag tegen Feyenoord. Zaterdagavond moet Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk een eerste stap zien te zetten om de boel op de rit te krijgen.

Related posts