‘Ajax wil Braziliaan Kauan Santos in winterstop naar Amsterdam halen’

Ajax wil in de winterse transferwindow een bod uitbrengen op Kauan Santos, zo melden althans diverse Braziliaanse media waaronder de Braziliaanse journalist Diego Firmino van Canal P de Porco. Santos is een negentienjarige middenvelder van Palmeiras. De jongeling heeft zijn debuut in de hoofdmacht van de Braziliaanse club nog niet gemaakt en ligt nog tot januari 2025 vast. Over de hoogte van het mogelijke bod van Ajax schrijft Firmino niets.

Santos speelt zijn wedstrijden in de Braziliaanse competitie onder 20; de CBF Brasileiro U20. Palmeiras staat op dit moment bovenaan in een groep met onder meer Santos FC, Grêmio en São Paulo FC. Santos is een rechtsbenige centrale middenvelder. Hij speelde tot dusver 32 wedstrijden voor Palmeiras Onder 20, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 2 assists. Met zijn 1,65 meter is hij geen lange en fysiek sterke controleur, maar vooral een technisch begaafde spelmaker. Gezien zijn profiel lijkt het erop dat Santos in eerste instantie een versterking voor Jong Ajax zou zijn.

Ajax toonde vorig jaar interesse in twee talenten van Palmeiras, die de Braziliaanse club inmiddels flink wat geld hebben opgeleverd. De negentienjarige aanvaller Giovani verbaasde vriend en vijand door in Qatar te tekenen bij Al-Sadd FC, terwijl de 22-jarige middenvelder Danilo deze zomer voor liefst 20 miljoen euro naar het Engelse Nottingham Forest verhuisde.

Related posts