Van Gaal ziet officiële rol bij Ajax vanwege gezondheid niet zitten

Louis van Gaal ziet een officiële rol bij het in nood verkerende Ajax niet zitten, zo meldt de NOS maandagochtend. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal werd in de afgelopen periode meerdere keren genoemd om de Amsterdamse club weer op de rit te krijgen. De 72-jarige Van Gaal geeft momenteel de voorkeur aan zijn gezondheid. Ajax is voor hem nu dan ook geen optie.

De voormalig bondscoach van Oranje zat zondag ook op de tribune tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Een officiële rol bij de Amsterdammers zit er echter niet in, aangezien Van Gaal prostaatkanker zit en voortdurend onder behandeling staat. Hij vertelde onlangs de afgelopen periode opnieuw te zijn geopereerd. “Mijn gezondheid gaat voor. Coach van een club zie ik niet meer zitten”, maakte Van Gaal duidelijk. Bondscoach van een land sluit hij niet bij voorbaat uit, maar voegde hij eraan toe: “Dat is afhankelijk van veel factoren.”

Rafael van der Vaart noemde Van Gaal zondag voorafgaand aan de Klassieker nog ‘de ideale crisismanager’. De ex-coach van Ajax lunchte voor het duel met Van der Vaart in een van de skyboxen. “Louis is natuurlijk de ideale man voor Ajax. En zijn handen jeuken”, gaf Van der Vaart aan bij de NOS. “Deze club heeft gewoon duidelijkheid nodig. En als er eentje van duidelijkheid houdt, is het Louis. Het zou me niet verbazen als ze hem binnen een paar dagen benaderen. En hem zou je wel carte blanche geven. Waarom? Omdat hij het beste met Ajax voor heeft.”

De roep om Van Gaal werd na de gestaakte Klassieker van zondag nog groter. Het thuisduel tegen Feyenoord werd na rust gestaakt bij een 0-3 achterstand. In de avonduren werd directeur voetbalzaken Sven Mislintat vervolgens per direct ontslagen. Van Gaal beleefde in de jaren negentig succesvolle jaren als trainer van Ajax. Zo won hij drie landstitels en leidde hij de club naar winst van de UEFA Cup en de Champions League.

Related posts