Steijn weerlegt verhaal Beck: ‘Mislintat kwam met Sosa aan’

Ajax is een onderzoek gestart waarbij zaakwaarnemerskantoor AKA Global – met agent Arthur Beck voorop – en Matchmetrics GmbH, een bedrijf van technisch directeur Sven Mislintat, betrokken zijn. Het gaat om de transfer van Borna Sosa (foto) naar Ajax. Mogelijk is er sprake van belangenverstrengeling geweest. Beck vertelde eerder deze week dat niet Mislintat, maar juist Maurice Steijn Sosa zou hebben aangedragen bij Ajax. Maurice Steijn geeft na afloop van het duel tegen Marseille tijdens de persconferentie aan dat dat niet klopt. Hij wilde juist graag Nicolás Tagliafico terughalen en Sosa is via Mislintat aangekomen. “Sven is met Sosa aangekomen, zeker”, aldus Steijn na de 3-3 remise tegen Olympique Marseille. “Maar ik vond hem ook een goede speler. Dat is ook wat het is”, verduidelijkt Steijn de situatie op de beelden van VoetbalPrimeur.

Donderdag meldde Voetbal International dat de oefenmeester Tagliafico ‘dolgraag’ naar Ajax wilde halen, maar dat Mislintat niet meewerkte. Mislintat koos voor Sosa, een transfer waar hij dus indirect een belang in te hebben gehad, ehtgeen strafbaar is en nu onderwerp van een grootschalig onderzoek dat Ajax ingesteld heeft.

Related posts