Steijn: ‘Trots op prestatie team na deze hele rumoerige week’

Maurice Steijn baalt van het 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille, maar zag genoeg progressie ten opzichte van het duel met FC Twente.  ‘Dat we veerkracht hebben in de ploeg’, begint Steijn bij als hem bij Veronica gevraagd wordt wat hij wijzer is geworden na de wedstrijd tegen Olympique Marseille. ‘Dat we een aantal hele mooie aanvallen hadden, maar dat het ook weer helemaal open lag soms. Dat leert deze wedstrijd, maar ik ben trots op de mannen dat ze, na deze hele rumoerige week en een hele matige wedstrijd tegen FC Twente, deze wedstrijd op de mat hebben gelegd.’

Steijn is uiteindelijk content met de wedstrijd tegen de Fransen en oogt daarbij rustig. ‘Ik oog vrij ontspannen, want ik doe mijn werk. We doen het met de staf en de spelers en daarmee maak je een plan. Ik kan over deze wedstrijd wel tevreden zijn. Jammer dat je hem niet wint, want op 3-2 hadden we dé kans met Bergwijn om het te beslissen en in de eerste de beste tegenaanval sta je weer gelijk onder druk. Maar ik ben tevreden met vanavond.’

Of Steijn bang was dat Ajax de wedstrijd in de slotfase alsnog zou verliezen na de tweede gele kaart voor Silvano Vos. ‘Dat niet, maar het was puur omdat we met tien man kwamen te spelen. Je ziet dat Olympique in die eindfase door bleven drukken. Dan zou het zonde zijn om alsnog te verliezen en dan moeten we het punt koesteren, denk ik.’

Of de ruimtes die Ajax weggaf kwamen door een gebrek aan kwaliteit of tactiek? ‘Dat is altijd een combinatie van beiden. We hebben ook wel de ruimtes klein gehouden bij de momenten van druk zetten vanaf de kopcirkel. Je zag wel dat de ruimtes soms groot werden, maar wij leiden dat ook zelf in door slordig balverlies te leiden. Je ziet dan mensen vrijlopen en als je dan breedteballen inlevert, ligt het ineens open. Er waren ook een paar momenten dat beide backs weg waren, daar hebben we het in de rust over gehad. Dat was in de tweede helft beter. Maar ik heb zeker nog verbeterpunten gezien’, aldus Steijn.

Benjamin Tahirović werd in de rust gewisseld voor Silvano Vos. ‘Ik vond dat hij (Tahirović) niet goed speelde. Ik vond dat hij heel slordig aan de bal was, maar wel vaak de vrije man. Dan moet je het spel met name verplaatsen in de diepte en niet in de breedte. Daarin was hij gewoon slordig. Dat kan, maar dan wisselen we.’ De keuze voor Vos ten opzichte van Sivert Mannsverk of Branco van den Boomen vond Steijn makkelijk te verklaren. ‘Dit is ook een ander type. Silvano Vos brengt agressiviteit en flair en is iemand die stevig in de duels is. Ik zeg niet dat die anderen dat niet zijn, maar ik had wel het gevoel dat we zo’n jonge, onbevangen speler nodig hadden. Hij heeft het hartstikke goed gedaan.’

Related posts