Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn beschermt spelers en steekt hand in eigen boezem

Maurice Steijn gooit vanavond in de eerste poule wedstrijd in de Europa League zijn opstelling op verschillende plekken om.  Het experiment met Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk als twee defensief ingestelde middenvelders pakte tegen FC Twente niet goed uit. Vanwege het diepteloopwerk van FC Twente hebben we heel bewust voor twee controlerende middenvelders gekozen. Maar misschien waren die middenvelders (Tahirovic en Mannsverk, red.) daar op dat moment nog niet klaar voor. Dat kan en kunnen we onszelf kwalijk nemen”, stak de Ajax-trainer de hand in eigen boezem. Steijn kiest tegen Olympique Marseille voor Kenneth Taylor naast Tahirovic.

In de achterhoede worden geen wijzigingen verwacht ten opzichte van het duel in de Grolsch Veste. Dat betekent dat Jay Gorter het doel verdedigt en Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa de laatste linie vormen. Taylor en Tahirovic worden op het middenveld gesteund door Steven Berghuis op de 10-positie.

De plek waar het meest om te doen is bij Ajax is de rechtsbuitenpositie. Sven Mislantat kocht deze zomer voor ruim 100 miljoen aan spelers maar ‘vergat’ een echte rechtsback te kopen. Waar tegen Twente Chuba Akpom rechts voorin begon, mag nu Carlos Forbs het weer proberen. Steven Bergwijn start vanaf de linkerkant al kan hij regelmatig wisselelen met Forbes op rechts. Brian Brobbey is de spits van dienst.

Het duel tussen Ajax en Marseille begint om 21.00 uur aan en is onder meer live te zien bij ESPN.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Taylor, Tahirovic, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Related posts