Swart: ‘Ajax moet Sven Mislintat direct ontslaan’

Ajax moet Sven Mislintat direct ontslaan, zo zegt clubicoon Sjaak Swart in gesprek met verslaggever Jelle Kusters van Voetbalzone. Volgens Mister Ajax is de Duitse technisch directeur verantwoordelijk voor de chaos in de Johan Cruijff ArenA. Swart ziet Mislintat het liefst zo snel mogelijk vertrekken, zo zegt hij daags nadat bekend werd dat Ajax een onderzoek is gestart naar de transfer van Borna Sosa deze zomer. Ajax gaat de handelswijze van de beleidsman onder de loep nemen.

Op de vraag of Mislintat kan blijven komt Swart met een kraakhelder antwoord. “Nee. Dat is het enige wat ik zeg.” Kusters vraagt of ze hem net als Marc Overmars direct van de hand moeten doen. “Nou, net als Overmars niet, anders. Hij moet anders weg. Met een klein tikkie”, lacht Swart, terwijl hij buiten beeld een schoppende beweging maakt. Swart hoopt dus dat Ajax verder gaat zonder Mislintat, die tot de zomer van 2026 vastligt in Amsterdam.

De F-side gaat nog een stap verder dan Swart. In een statement is men heel duidelijk: Volgens de harde kern is het aan de Raad van Commissarissen om te vertrekken. “De club is verrot, en dat begint aan de top. Veel supporters kunnen zich niet identificeren met het huidige Ajax. Wij willen allemaal dat het liever vandaag dan morgen beter gaat met onze club. De roep om het vertrek van Mislintat en/of Steijn is onder Ajax-supporters groot. Dat zou wellicht een makkelijke uitweg zijn, maar gaat het probleem op lange termijn niet oplossen.”

De fanatieke supportersgroep ziet het probleem liever bij de wortels worden aangepakt. “De club is verrot, en dat begint aan de top. Aan de top van onze club staat de Raad van Commissarissen van Ajax. Deze mensen bepalen het beleid van de club en zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het aanstellen van de Ajax-directie. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat Ajax geleid wordt zoals dat vandaag de dag gebeurt.”

Related posts