Ook VFB Stuttgart start in navolging van Ajax onderzoek naar transfers van Mislintat

In navolging van ajax is ook zijn voormalige club VfB Stuttgart een onderzoek gestart naar de praktijken van Sven Mislintat, zo wordt door de Duitse club bevestigd aan BILD en Kicker. Mislintat haalde Borna Sosa op Deadline Day namens Ajax weg bij Stuttgart. Die deal is door vraagtekens omgeven.

“VfB Stuttgart onderzoekt de transferactiviteiten van Mislintat vanwege de recente ontwikkelingen”, zo luidt de korte verklaring van de Bundesliga-club. Ajax betaalde op de slotdag van de zomerse transferwindow acht miljoen euro om Sosa over te nemen van Stuttgart. Dinsdag onthulde de NOS dat die transfer werd afgerond door zaakwaarnemersbureau AKA Global van Arthur Beck. Het kantoor blijkt drie procent van de aandelen te bezitten van Matchmetrics GmbH, een databureau dat deels in handen is van Mislintat.

Ook Stuttgart wil het fijne van de deal weten, bijvoorbeeld of er door Mislintat aan de transfer van Sosa is verdiend. Ook de Duitse club werkt overigens samen met Matchmetrics, het databureau van de Ajax-directeur.

Related posts