Steijn: ‘Ik hoop met name dat we ons trouwe publiek iets moois terug kunnen geven’

Maurice Steijn heeft goede hoop op een goed resultaat in de thuiswedstrijd morgenavond tegen Olympique Marseille. ‘Met de juiste formatie in combinatie met de kwaliteiten van de spelers moeten we dat wegzetten tegen Marseille. Dan hebben wij onze wapens. Ik hoop met name dat we ons trouwe publiek iets moois terug kunnen geven morgenavond. Zij mogen best iets zeggen na afloop. ze zijn elke keer negentig minuten blijven gaan.’

Ook bij Marseille is het onrustig. De trainer werd afgelopen week ontslagen. Toch hoeft dat volgens Steijn geen voordeel voor Ajax te zijn. ‘Dat weet je nooit. Een nieuwe coach kan ook heel verfrissend werken. Het belangrijkste is dat wij naar onszelf kijken. We willen een Ajax zien met uitstraling, flair en plezier. We hebben geprobeerd mogelijke nieuwe coaches te analyseren en we hebben informatie hoe ze de afgelopen weken gespeeld hebben. Mochten ze onverhoopt anders spelen, hebben wij onze wapens om daarmee aan te slag te gaan.’

Volgens Steijn is Marseille een fysiek sterke ploeg met veel kwaliteit. ‘Ze spelen 4-4-2 en kennen duidelijk een goede organisatie. Maar hoe ze morgen voor de dag komen, is afhankelijk van wie de coach is. Het is een geduchte tegenstander, dat is duidelijk. Ze hebben veel loopvermogen, veel fysiek en dynamiek. Ze laten ook ruimtes en ik hoop dat wij met name in die ruimtes aan het voetballen toe kunnen komen’, aldus Steijn, die met name in de spitsen van Olympique Marseille – onder meer Pierre-Emerick Aubameyang – een gevaar ziet. ‘Daar moeten onze backs en middenvelders goed bij helpen.’

Related posts