Steijn baalt van onrust rond Mislintat in aanloop van duel tegen Marseille

Maurice Steijn vindt dat de onrust rondom directeur voetbalzaken Sven Mislintat afleidt van hetgeen waar Ajax mee bezig is: de voorbereiding op het Europa League-duel met Olympique Marseille. De trainer van Ajax heeft het nieuws over de directeur logischerwijs meegekregen, zo laat hij weten tijdens de persconferentie in aanloop van het duel tegen de Franse club. Inhoudelijk kan en wil hij er niet veel over zeggen.

‘Het enige wat ik dacht is dat het afleidt waar we sinds de wedstrijd tegen FC Twente mee bezig zijn en dat is ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Olympique Marseille van donderdagavond’, aldus Steijn op de persconferentie van woensdagmiddag. Over de hele situatie rond Mislintat zegt hij het volgende: ‘Ik kan er geen inhoudelijke mening over hebben. Op mijn eigen functioneren heeft het geen invloed. Ik kan me er volledig voor afsluiten. En ik heb ook niet het idee dat het binnen de groep leeft. Het leidt af, maar de spelers kijken ongelooflijk uit naar de wedstrijd van donderdagavond.’

Steijn gad wel aan gesproken te hebben met Borna Sosa, een van de hoofdrolspelers in de kwestie. Sosa zou op de slotdag, op advies van Mislintat, geswitched zijn van zaakwaarnemer en die blijkt aandelen te hebben in een privébedrijf van Mislintat. ‘Ik vroeg of hij het had meegekregen en dat is het geval. Het belangrijkste voor mij is dat hij klaar is om te spelen en dat wij hem een prima speler vinden. Dat is waar het om gaat. Hij is er rustig onder, is een ervaren prof, maar ik kan me voorstellen dat het je wat doet. Hij heeft goed getraind en gaat ook gewoon spelen morgen’, aldus Steijn, die aangeeft de andere spelers er bewust niet over te hebben gesproken. ‘Anders leidt dat af voor de rest.’

Steijn geeft aan Mislintat nog niet gesproken te hebben. ‘Daar is geen tijd voor geweest. Wij spreken elkaar normaal dagelijks. Vandaag was hij wat later op De Toekomst. Ik heb getraind, geluncht, de spelerslijst klaargemaakt en ik ben hier snel naartoe gegaan.’

Als het aan Steijn ligt, heeft de kwestie rond Mislintat geen invloed op de resultaten van Ajax. ‘Maar het leidt af. Dat is het hele vervelende aan het verhaal. Het maakt het onrustig. Het is de taak aan mijn staf en mijn spelersgroep om de rust te bewaren. Wij moeten ons klaarmaken voor de wedstrijd van morgen. Dat is de hoofdtaak, dat is het belangrijkste. Er komen morgen bijna zestig duizend mensen die een goed Ajax willen zien.’

‘Een ontslag? Nee, daar is mij niets van bekend. Ik heb dat gisteren moeten lezen van het internet. Wat moet ik daarvan vinden? Als ik overal wat van moet vinden, dan kom ik niet toe aan een goede nachtrust’ aldus Steijn als hij geconfronteerd wordt met het bericht. ‘En nogmaals: het leidt van alles af. Wij zijn met de spelersgroep keihard aan het werk voor een goed resultaat. Al dit soort dingen helpen dan niet mee. Vanochtend heb ik heel kort met Van Halst gezeten’, zegt Steijn, zonder inhoudelijk iets te zeggen over dat gesprek.

Related posts