Nieuw talentenprogramma moet Siem de Jong en andere gestopte (ex-)Ajacieden klaarstomen voor topfuncties

Ajax heeft Siem de Jong, Kelly Zeeman, Daniel de Ridder en Ricardo van Rhijn voor twee jaar vastgelegd in een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal, buiten het veld. Het viertal moet worden klaargestoomd voor commerciële (top)functies in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wil de komende jaren meer gaan werken met oud-spelers en onder meer de onlangs afgezwaaide De Jong behoort tot de eerste lichting.

Het talentenprogramma gaat twee jaar duren en ondersteunt de gedachtengoed dat meer oud-Ajacieden betrokken moeten zijn bij de club. “Op de Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief, maar we willen deze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken. Ik heb zelf gemerkt hoe fijn het werken is geweest met Edwin van der Sar”, licht commercieel directeur Menno Geelen toe op de clubwebsite.

Siem de Jong reageert via de clubwebsite op zijn aanstelling. “Ik volg al een tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er lopen op de club veel mensen rond met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kan ik veel van leren.” Van Rhijn ging in het afgelopen seizoen met de directie van Ajax naar de uitwedstrijd tegen Union Berlin. “Daar heb ik meegekeken hoe het commercieel en bestuurlijk werkt rondom een wedstrijd. Mede dat prikkelde me om meer te leren over het reilen en zeilen bij Ajax. Ik kijk ernaar uit om de club van verschillende kanten te leren kennen.”

Related posts