Heitinga aan de slag als assistent bij het West Ham United van Álvarez en Kudus

John Heitinga gaat aan de slag als rechterhand van David Moyes bij West Ham United, zo meldt de Engelse club via de officiële kanalen. De ex-trainer van Ajax tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit de Premier League. Moyes en Heitinga werkten in het verleden succesvol samen bij Everton, toen de Nederlandse oud-verdediger daar actief was als speler. Bij West Ham gaat Heitinga hij opnieuw samenwerken met Edson Álvarez en Mohammed Kudus, die Ajax deze zomer inruilden voor West Ham.

Het nieuws is zeer verrassend te noemen, daar het lang stil was rondom Heitinga sinds zijn noodgedwongen vertrek bij Ajax. De 39-jarige Heitinga werd eind juni weggestuurd bij Ajax na een teleurstellend slot van het seizoen. Ajax wist geen potten te breken in de knock-outfase van de Europa League, verloor de bekerfinale van PSV én eindigde op de derde plaats in de Eredivisie, waardoor het Champions League-voetbal misliep.

Moyes wil Heitinga verder helpen in zijn trainerscarrière en vindt dat hij al veel ervaring heeft opgedaan. De 87-voudig international van Oranje heeft naast Ajax 1 ook al aan het roer gestaan bij verschillende jeugdelftallen van de Amsterdammers.

De Londenaren zijn uitstekend begonnen aan het Premier League-seizoen. De eerste wedstrijd werd nog gelijkgespeeld tegen AFC Bournemouth (1-1), maar daarna werd afgerekend met Chelsea (3-1), Brighton & Hove Albion (1-3) en Luton Town (1-2). West Ham komt dankzij de Conference League-winst van vorig seizoen deze jaargang ook uit in de Europa League.

Related posts