Alex Kroes start pas in maart 2024 als directeur Ajax

Ajax moet tot maart 2024 geduld hebben voordat Alex Kroes kan beginnen als nieuwe algemeen directeur. Die datum zijn Kroes en zijn vorige werkgever AZ overeengekomen, zo meldt De Telegraaf. De beoogde opvolger van Edwin van der Sar had een clausule in zijn contract dat hij bij een vertrek bij AZ één jaar lang niet bij een andere Nederlandse betaald voetbal organisatie aan de slag mocht gaan. Uiteindelijk blijft dat nu beperkt tot een halfjaar. Kroes moet aan AZ wel een symbolisch bedrag van 50.000 euro betalen. Dit geld gaat naar de Alkmaar Zaanstreek Foundation.

Tot 1 maart 2024 neemt technisch commissaris Jan van Halst als interim-directeur de honneurs waar. Dat betekent dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat en Van Halst ook volledig verantwoordelijk zullen zijn voor de komende transferperiode.

Related posts