Ajax bevestigt verhuur met koopoptie Conceição naar FC Porto

Na het vertrek van Davy Klaassen en Christian Rasmussen vertrekt ook Francisco Conceição bij Ajax. De kleine buitenspelermaakt het seizoen af bij FC Porto, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. De vleugelspeler maakte vorig seizoen de overstap van Porto naar Ajax, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren. Nu huurt Porto de rechtsbuiten weer terug van Ajax. Aan het eind van het seizoen hebben de Portugezen de optie om Conceição definitief over te nemen.

Conceição kwam vorig seizoen voor de vastgestelde afkoopsom van vijf miljoen euro naar Amsterdam. Hoewel de nu twintigjarige Portugees regelmatig goed inviel, kreeg hij van trainers Alfred Schreuder en John Heitinga bijna nooit een basisplaats. Ajax heeft deze zomer met Georges Mikautadze en Carlos Forbs twee spelers binnengehaald die eventueel op de rechtsbuitenpositie terecht kunnen, terwijl ook Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mika Godts een optie op die positie kunnen zijn voor Maurice Steijn. Niemand van al die spelers heeft echter rechtsbuiten echter als voorkeurspositie.

Het perspectief op speeltijd is gering voor Chico, waardoor Porto eerder deze zomer al poogde hem binnen te halen. Ajax wees de eerdere voorstellen van Porto af. Conceição treft bij Porto zijn vader Sérgio, de hoofdtrainer van de Portugese topclub. Conceição senior wil meer opties op de flanken hebben en ziet zijn zoon dan ook graag naar de club terugkeren. Francisco Conceição, die nog tot medio 2027 vastligt bij Ajax, kwam in zijn jaar in Amsterdam tot 28 optredens in het eerste. Daarin was hij goed voor een treffer en drie assists.

Related posts