Zaakwaarnemer Silvano Vos sneert naar Ajax: ‘Koopclub’

Dat Ajax deze transferperiode tot nu toe inmiddels 9 spelers heeft aangetrokken heeft kwaad bloed gezet bij Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van Silvano Vos. Door de komst van diverse middenvelders heeft de achttienjarige Vos misschien weinig uitzicht op speeltijd, hetgeen Van Kooperen de club niet in dank afneemt. Van Kooperen, die sinds kort de belangen behartigt van Vos, ventileert zijn mening via Twitter. “Ajax opleidingsclub -> koopclub”, begeleid door een groen vinkje.

Vos leek op het volledige vertrouwen te kunnen rekenen van de technische leiding van Ajax, daar hij in juli zijn tot 2024 lopende contract openbrak en verlengde tot de zomer van 2028.  Vos, die op nadrukkelijke interesse van Atlético Madrid kan rekenen, staat te boek als een groot talent en verlengde onlangs dus zijn contract tot de zomer van 2028. Toch lijken de Amsterdammers in te zetten op de komst van een nieuwe ‘nummer 6’. De Telegraaf schrijft woensdagochtend dat Mannsverk naar de Johan Cruijff ArenA moet komen.

Van Kooperen heeft meerdere (voormalig) Ajacieden in zijn stal. Zo bracht hij deze zomer Edson Álvarez naar West Ham United en stalde hij Jorge Sánchez bij FC Porto. Ook Jay Gorter en Steven Bergwijn laten hun belangen behartigen door Muy Manero, het agentschap van Fulco van Kooperen.

Ook een ander talent; Gabriël Misehouy, laat overigens in een post weten te twijfelen of hij zijn nog tot medio 2024 wel moet gaan verlengen. De pas achttienjarige spelverdeler wil graag in Amsterdam blijven, maar toont ook via Instagram zijn twijfel over het perspectief bij de club. ‘They say keep patient but what if you running out of time?’, zo viel te lezen op een inmiddels verwijderde story, die nog wel enige tijd zichtbaar was via het account van Jong Ajax-ploeggenoot Vos. Misehouy heeft de caption onder de actiefoto van hemzelf inmiddels veranderd in ‘Gods Timing’.

De reacties op de post van Van Kooperen zijn overigens ook niet mals: ‘Zegt de man die Alvarez naar West Ham heeft gebracht en daar een forse vergoeding voor kreeg. Volgens mij was Alvarez geen eigen jeugd. Enige wat jij met je tweet probeert is om jeugdspelers het hoofd gek te maken zodat je weer aan ze kunt verdienen’, zo schrijft iemand. ‘Zou het niet zo kunnen zijn dat Vos en Misehouy simpelweg nog niet goed en stabiel genoeg zijn voor Ajax1? En uit een 5-jarig contract voor Vos blijkt toch erg veel vertrouwen? Laat beiden eerst maar eens een stabiel en bij vlagen uitmuntend optreden bij Jong Ajax laten zien’, aldus een ander.

Related posts