Steijn: ‘Vertrek Kudus aanstaande; Nog versterking nodig maar Spertsyan en Zirkzee komen niet’

Ajax boekte mede dankzij Kudus, die een hattrick maakte, een 1-4 zege in de Europa League bij Ludogorets. Ajax gaat Mohammed Kudus zo goed als zeker kwijtraken, waarschijnlijk aan West Ham United. Kudus gaf na afloop van het duel in Razgrad voor de camera van RTL 7 toe dat een vertrek aanstaande is. Ajax en West Ham United zijn nog altijd in onderhandeling over een transfer. Kudus heeft inmiddels ook de interesse gewekt van clubs uit Saudi-Arabië, zo meldt Sky Sports donderdagavond. Naast de interesse uit het Midden-Oosten, heeft ook een andere club uit de Premier League zijn interesse kenbaar gemaakt voor Kudus, maar de speler lijkt de keuze voor West Ham United al te hebben gemaakt. Bij de Engelse club zou Kudus herenigd kunnen worden met Edson Álvarez, die recentelijk dezelfde overstap maakte.

Ajax wil een vervanger voor de uitblinker van donderdagavond halen. “Ja, wij moeten ons nog wel op een aantal posities versterken”, stelt Steijn op de vraag van Marcel Maijer of er een vervanger van Kudus komt. “Daar zijn we druk mee bezig.”

“We moeten ons nog wel op een aantal posities versterken. We hebben nog zeven dagen, dus dat wordt hard werken. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.” Steijn gaat ook in op de vraag wat de status van Spertsyan is. De Armeen van FK Krasnodar leek lange tijd op weg naar Ajax, maar inmiddels lijkt er een streep door zijn naam te kunnen. “Nou ja, volgens mij is dat helemaal niet meer aan de orde. Volgens mij gaat dat niet meer gebeuren.” Ook over Bologna-spits Zirkzee was de oefenmeester duidelijk. “Dat is volgens mij ook niet meer aan de orde, nee.”

Ajax boekte tot tevredenheid van Steijn uiteindelijk een simpele zege in Bulgarije. “Je bent aan het bouwen met een nieuwe ploeg. Er zijn veel spelers vertrokken en er zijn veel nieuwe gezichten. Tijdens de voorbereiding heb je het patroon gezien dat we veel kansen creëerden en eigenlijk vrij makkelijk de doelpunten weggaven. Dat zag je ook in de eerste twee competitiewedstrijden, maar ik vind dat we daar vandaag een stap in hebben gezet. We waren effectief en we gaven ze niet zo makkelijk weg.” De return in de Johan Cruijff ArenA vindt volgende week donderdag plaats.

van Mohammed Kudus, maar de Ghanees heeft ook. Kudus zelf zou zijn zinnen op een overgang naar de Premier League hebben gezet.

Related posts