Menno Geelen ziet af van opvolging Van der Sar als Algemeen Directeur

Menno Geelen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo schrijven onder andere Voetbal International en De Telegraaf. Geelen, bij de Amsterdammers werkzaam als commercieel directeur, werd door de Raad van Commissarissen beschouwd als de ‘ideale opvolger’ van de recent opgestapte Van der Sar. Geelen heeft echter laten weten af te zien van de functie. Wel wordt hij vanaf 1 augustus de interim-algemeen directeur van de hoofdstedelingen.

De RvC zag in Geelen al langere tijd de ideale opvolger van Van der Sar. In eerste instantie voor de lange termijn, daar de oud-doelman nog over een contract tot medio 2025 beschikte. Door het vroegtijdig opstappen van Van der Sar kwam er plots een vacature vrij voor de functie van algemeen directeur, waar Geelen voor benaderd werd. De bestuurder heeft echter besloten te bedanken voor de functie, omdat hij de voorkeur heeft om verder te gaan als commercieel directeur.

Geelen maakte tijdens de personeelsbijeenkomst bekend dat er ‘1001 redenen’ waren om wél te nieuwe algemeen directeur te worden. Er is echter één belangrijke redenen voor Geelen om het niet te doen. De bestuurder hecht namelijk in de geest van Johan Cruijff grote waarde aan een voormalig Ajax-speler als boegbeeld van de club. Wel gaf hij dus aan de functie van interim-algemeen directeur te willen bekleden. Zodra de definitieve nieuwe algemeen directeur aan de slag gaat, keert Geelen terug in zijn functie als commercieel directeur. Financieel directeur Susan Lenderink en Chief Sports Officer Maurits Hendriks zouden na het afhaken van Geelen geen ambitie (meer) hebben om de opvolger van Van der Sar te worden. De Telegraaf voegt toe dat zij voor de RvC ook geen serieuze optie zijn geweest

Related posts