‘Knutsen lijkt eerste keus als nieuwe trainer; Ajax is bereid om twee miljoen euro neer te leggen’

Kjetil Knutsen is de voornaamste kandidaat om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Ajax zou naar verluidt vijftien tot achttien miljoen Deense kronen over hebben voor de diensten van de Noor, zo schrijft het Deense medium Tipsbladet. Dit komt neer op een bedrag van twee tot tweeënhalf miljoen euro.  Ajax had hetzelfde bedrag over voor Kasper Hjulmand, maar hij koos ervoor om zijn contract te verlengen als bondscoach van Denemarken.

Knutsen is momenteel trainer van FK Bodø/Glimt. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, liet eerder al doorschemeren dat hij contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van Knutsen. Daarnaast liet Mislintat weten wat het profiel moet zijn van de nieuwe trainer. ‘Attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie door ontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs.’

Knutsen wilde op zijn beurt niet reageren op de speculaties omtrent een mogelijke overstap naar Ajax. ‘Het is leuk om genoemd te worden, maar niet zo leuk om te antwoorden op de speculaties’, zo zei de Noorse trainer. ‘Ik ben coach bij FK Bodø/Glimt en ben ontzettend trots om te werken met de groep spelers. Dat is mijn focus en het is moeilijk om te reageren op speculaties.’ Daarnaast wilde Knutsen ook niet ingaan op het profiel dat Mislintat had geschetst over de nieuwe trainer van Ajax. Hij is blij met zijn huidige baan als trainer van FK Bodø/Glimt. ‘Ik vind dat verkeerd. Er zijn veel geweldige clubs binnen en buiten Noorwegen en ik ben gelukkig om een aantrekkelijk club in Noorwegen te mogen coachen.’

Related posts