Huntelaar vier jaar langer bij Ajax: takenpakket verschuift naar jeugdspelers

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas-Jan Huntelaar over de verlenging van zijn aflopende contract, zo maakt de club bekend via de officiële website. Met het nieuwe contract ligt de voormalig-topspits ook de komende vier jaar vast. Huntelaar is technisch manager bij Ajax en rapporteert aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hij gaat zich vooral richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en Ajax 1.

Huntelaar is blij met de contractverlenging. “In deze rol sta ik voor een groot deel op eigen benen. Maar ik ga ook veel samenwerken, bijvoorbeeld met de scouting en natuurlijk met Sven. Het totale plaatje is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daarover hebben we intern goede gesprekken gevoerd voordat we de beslissing namen om te verlengen.”

Ook technisch directeur Sven Mislintat is blij met het aanblijven van Huntelaar. “We zijn blij dat Klaas Jan zijn contract verlengd heeft”, zo stelt de Duitser. “Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem.”

Huntelaar maakt sinds maart 2022 onderdeel uit van het technisch management van Ajax. Waar hij dat eerder deed als rechterhand van de inmiddels vertrokken Gerry Hamstra, komt hij vanaf nu dus meer op eigen benen te staan. Huntelaar gaat zich vooral richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en het eerste en de daarbij behorende compositie en contracten van spelers van het beloftenteam en de jeugdopleiding.

Related posts