Ajax gaat definitief niet verder met Heitinga en gaat op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Ajax gaat niet verder met John Heitinga als hoofdtrainer, zo meldden De Telegraaf, Voetbal International en werd later bevestigd door de club. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat: “Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang.”

Dinsdagochtend werd al officieel bekend dat Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax. De voormalig doelman liet weten aan het eind van een dramatisch verlopen voetbalseizoen geen toekomst meer voor zichzelf te zien bij de Amsterdamse club. Het besluit van Van der Sar werd gerespecteerd door Eringa. “Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren. Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen.”

Related posts