Edwin van der Sar vertrekt bij Ajax

Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax, zo meldt De Telegraaf en wordt bevestigt door Ajax zelf. De 130-voudig international trad in 2016 in dienst bij Ajax als hoogste baas, maar ziet aan het eind van een dramatisch verlopen voetbalseizoen geen toekomst meer voor zichzelf bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni 2023 over aan zijn collega-directieleden. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft aan Van der Sar gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

Volgens de ochtendkrant heeft Van der Sar ervoor gekozen om de eer aan zichzelf te houden. Door de 3-1 nederlaag bij FC Twente eindigde Ajax als derde in de Eredivisie en werd een ticket voor de derde voorronde van de Champions League misgelopen. Van der Sar wilde naar verluidt de afgelopen weken geen grotere onrust veroorzaken, maar heeft kort na het mislukte seizoen de knoop doorgehakt om te stoppen bij Ajax.

De Telegraaf schrijft dat het Van der Sar steeds zwaarder viel om voortdurend de Kop van Jut te zijn. Mensen in zijn directe omgeving zouden hem geadviseerd hebben de deur bij Ajax achter zich in het slot te gooien. ‘Vooral ook, omdat hij sinds de door zijn strot geduwde komst van chief sports officer Maurits Hendriks steeds minder te vertellen kreeg en aan alles merkte dat de hockeyer op zijn baan aasde.’

Op de website van Ajax geeft Van der Sar tekst en uitleg over zijn vertrek. ‘Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd.’

Het is de laatste periode zeer onrustig geweest rondom Ajax en zodoende heeft Van der Sar nu behoefte aan een periode van rust, zo verklaart hij. ‘Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.’

Related posts