Ajax deelt profielschets opvolger Van der Sar; Blind en Cruijff genoemd

Nu vanochtend bekend is geworden dat Ajax op zoek moet naar een nieuwe algemeen directeur omdat Edwin van der Sar vertrekt is door de clubleiding al een profiel geschetst voor zijn opvolger en daardoor vallen er ook de eerste namen.

In het persbericht van de club waarin het vertrek wordt bevestigd, schetst RvC-voorzitter Pier Eringa al een beeld van de potentiële opvolger van Van der Sar. “Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen”, aldus Eringa.

Daardoor worden in het geruchtencircuit ook de eerste namen al genoemd. Danny Blind (foto) wordt volop genoemd op de sociale media. Ook de naam van de bij FC Barcelona vertrokken Jordi Cruijff doet de ronde als potentiële opvolger voor Van der Sar. Beide heren passen in het profiel voor zover dat gedeeld is met de buitenwacht.

Van der Sar blijft zijn taken uitvoeren tot 1 juni uitvoeren, maar is daarna tot 1 augustus nog wel actief in de Johan Cruijff Arena om de overdracht naar zijn opvolger goed te waarborgen. Binnen Ajax zien ze commercieel directeur Menno Geelen ook als opvolger van Van der Sar, zo meldde Voetbal International al eerder. “Geelen ligt goed in de organisatie, is zeer succesvol als commercieel directeur en speelt ook in de overlegorganen met andere clubs in binnen- en buitenland een vooraanstaande rol”, gaf Freek Jansen van VI destijds aan.

Related posts