Ajax informeert officieel bij Wolverhampton Wanderers naar PSV-huurling Fábio Silva

Ajax heeft het vizier gericht op Fábio Silva. Dat meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. Ajax zag de twintigjarige aanvaller dit seizoen aan het werk bij PSV en raakte daarbij overtuigd van zijn kwaliteiten. Ajax zet in op een huurdeal, met eventuele optie tot koop, aldus de Eindhovense krant.

Ajax ziet de aanvallende opties slinken met het aanstaande vertrek van onder meer Mohammed Kudus en Lorenzo Lucca. Silva kan in beide gevallen uitkomst bieden. De Portugees speelde afgelopen halfjaar bij PSV zowel in de spits als op de flanken en maakte daar indruk met zijn technische vaardigheden. Ajax heeft daarom al geïnformeerd bij Silva’s management, wat door bronnen in de omgeving van de aanvaller wordt bevestigd. Naar verluidt wil Silva niet bij Wolverhampton Wanderers blijven. De Engelse club nam hem in 2020 nog voor veertig miljoen euro over van FC Porto. De marktwaarde van Silva is in de afgelopen jaren flink gedaald, al kan hij wel terugkijken op een prima seizoen. Bij PSV was hij in negentien duels vijfmaal trefzeker. In de eerste seizoenshelft scoorde hij elf keer in 32 duels voor RSC Anderlecht, waar hij ook op huurbasis speelde.

Silva wil ook best bij PSV blijven, maar dat lijkt geen reëel scenario. PSV ziet niets in een nieuwe huurdeal en het prijskaartje voor een definitieve overname lijkt veel te hoog.  Silva kwam afgelopen winter naar Eindhoven om het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke (gedeeltelijk) op te vangen. Sindsdien kwam de Portugees jeugdinternational tot vier treffers in veertien Eredivisie-duels. Opvallend genoeg beleefde hij het merendeel daarvan als invaller. Silva staat nog tot medio 2026 onder contract bij de Wolves en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt nu nog een marktwaarde van dertien miljoen euro.

Related posts