Ajax verslaat FC Utrecht en heeft nog zicht op plek twee

Ajax heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 gewonnen en omdat PSV bleef hangen op een 3-3 gelijkspel tegen SC Heerenveen heeft Ajax nog altijd kans om tweede te worden op de ranglijst. Hiervoor moet er wel gewonnen wordem bij FC Twente en moet PSV verliezen op bezoek bij AZ.

De ploeg van trainer John Heitinga begon goed tegen FC Utrecht. De Ajacieden kregen aardig wat kansen en in de twintigste minuut kregen ze loon naar werken. Bergwijn maakte na een mooie aanval op aangeven van Owen Wijndal de 1-0 voor Ajax. De ontlading bij Heitinga verried hoe hoog de druk bij Ajax momenteel is. Op aangeven van Bergwijn kopte Brobbey de bal tegen de paal en op zijn beurt had Bergwijn na een assist van Brobbey de 2-0 moéten maken. In de tweede helft kreeg Ajax het deksel op de neus want na een uitval van FC Utrecht was het Douvikas die voor de gelijkmaker wist te zorgen. Na kansen voor Bergwijn en Mohamed Kudus (twee reddingen Vasilis Barkas) maakte Brobbey met een intikker de 2-1. Op de tribunes werd er weer een blik geworpen op de mobieltjes, met een 1-3 achterstand van PSV als resultaat. In Eindhoven werd het echter toch nog 3-3. In de Johan Cruijff Arena bepaalde Davy Klaassen de eindstand in blessuretijd op 3-1. Ajax kan volgende week nog tweede worden maar dan dient het zelf te winnen op bezoek bij FC Twente en moet PSV verliezen bij AZ.

Ajax – FC Utrecht 3-1 (1-0)
’20 Bergwijn 1-0
’49 Douvikas 1-1
’68 Brobbey 2-1
’90 Klaassen 3-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: Douvikas (FC Utrecht)
Toeschouwers: 54,627

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Jorrel Hato, Owen Wijndal (Davy Klaassen 67′), Kenneth Taylor, Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus, Brian Brobbey (Mika Godts 82′), Dusan Tadic.

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Klaiber (Ter Avest, 63′), Van der Hoorn (Kluivert 79′), Viergever, Van der Maarel; Toornstra, Bozdogan, Van de Streek; Boussaid (Jensen, 63′), Douvikas, Booth.

Related posts