Siem de Jong; de held van 15 mei 2011, kondigt afscheid als profvoetballer aan

Siem de Jong stopt als profvoetballer, zo maakt de voormalig Ajacied bekend via Twitter. Deze vrijdag speelt hij met De Graafschap nog de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Dat zal de laatste wedstrijd van zijn carrière zijn. De Jong speelde in totaal 8,5 jaar bij Ajax. Zijn absolute hoogtepunt was op 15 mei 2011, toen hij in de directe confrontatie om het kampioenschap met FC Twente tweemaal scoorde en Ajax zo de eerste landstitel in zeven jaar en de dertigste in de clubgeschiedenis bezorgde. In totaal speelde De Jong 276 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 88 doelpunten.

‘De droom begon bijna 30 jaar geleden naast Stadion De Vijverberg’, opent De Jong zijn afscheidsbericht op Twitter. ‘Toen Luuk (de Jong, het broertje van Siem, red.) en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer.’

De Jong kwakkelde de afgelopen jaren steeds vaker met blessures. Als gevolg daarvan moest hij onder andere de bekerwedstrijd tussen De Graafschap en Ajax eerder dit seizoen missen. De Jong sluit dus af bij De Graafschap, de club waar hij als jeugdspeler begon.

 

Related posts