Stekelenburg zet na dit seizoen punt achter carrière

Maarten Stekelenburg heeft besloten na dit seizoen te stoppen. De 40-jarige keeper neemt zondag bij het thuisduel met FC Utrecht afscheid van de supporters in de Johan Cruijff Arena. Stekelenburg debuteerde al in 2002 voor Ajax, waarna hij in 2011 verhuisde naar AS Roma. Daarna diende hij Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton voordat hij in 2020 terugkeerde bij Ajax.

Met Ajax won de doelman uiteindelijk vijf landstitels, vier KNVB-bekers en vier keer de Johan Cruijff Schaal. Hij stond 311 keer onder lat bij het eerste elftal. Na zijn terugkeer bij Ajax was hij in eerste instantie reservedoelman maar na de schorsing van Andre Onana beleefde Steek zijn tweede jeugd als eerste doelman van Ajax. Het leidde ook tot een rentree in Oranje. Toenmalig bondscoach Frank de Boer nam hem mee naar het EK van 2021. In de afgelopen twee seizoenen kwam Stekelenburg zelden in actie vanwege blessureleed en heeft nu dus de beslissing genomen om definitief een punt te zetten achter zijn mooie loopbaan.

Related posts