Huntelaar polst Blind voor terugkeer bij Ajax; Ook andere clubs melden zich

Klaas-Jan Huntelaar heeft contact gezocht met Daley Blind over een terugkeer naar Ajax, zo meldt De Telegraaf deze vrijdagochtend. Huntelaar heeft de 33-jarige Blind gevraagd of hij openstaat voor een nieuw dienstverband bij Ajax. Blind heeft overigens over interesse niets te klagen. Naast Ajax ziet ook het Royal Antwerp van Marc Overmars zijn komst wel zitten. De linkspoot loopt volgende maand uit zijn contract bij Bayern Munchen en kan dan transfervrij een nieuw avontuur uitzoeken.

Blind vertrok afgelopen transferperiode bij Ajax na problemen met Alfred Schreuder, die nog geen maand later werd ontslagen. Vervolgens tekende de 101-voudig international tegen alle verwachtingen in bij Bayern Munchen, dat op zoek was naar een extra linksbenige verdediger. Het half jaar in Duitsland is echter geen groot succes: Blind kwam tot dusver pas 157 officiële speelminuten in actie, verdeeld over vijf optredens. Sinds het vertrek van trainer Julian Nagelsmann, en de komst van Thomas Tuchel, kwam Blind geen enkele seconde in actie. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zijn laatste wedstrijd voor der Rekordmeister al gespeeld.

Ajax denkt dat de verdediger nog altijd van waarde kan zijn bij de club. Blind speelde al in twee verschillende periodes bij Ajax en kan daar nu een derde termijn aan vastplakken. Momenteel staat de teller op 333 officiële wedstrijden in het Ajax-shirt, waarin hij goed was voor dertien doelpunten en 21 assists. Met Ajax won Blind zeven keer de landstitel, tweemaal de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Of de Amsterdammer zelf openstaat voor een terugkeer is nog niet bekend.

Blind kan namelijk ook tekenen bij Antwerp, dat via technisch directeur Marc Overmars al een toenaderingspoging deed. Het duo kent elkaar goed van de succesvolle periode waarin Ajax onder andere de halve finale van de Champions League wist te behalen, onder leiding van Erik ten Hag. Blind senior zou al hebben aangegeven dat zijn zoon een overstap naar België overweegt. In Antwerpen kan Blind herenigd worden met Toby Alderweireld, met wie hij goed bevriend was tijdens de periode van zijn doorbraak bij Ajax. Het elftal van trainer Mark van Bommel gooit momenteel hoge ogen als koploper van de Jupiler Pro League. Eerder legde Antwerp al beslag op de Belgische beker.

Related posts