Ajax Vrouwen pakken landstitel na 1-6 overwinning op PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben zondag op overtuigende wijze de derde landstitel uit de historie veroverd. De ploeg van Suzanne Bakker klaarde de klus op bezoek bij PEC Zwolle eenvoudig, en was Romée Leuchter de absolute uitblinker. Ze scoorde tweemaal en gaf twee assists. Ajax wist van tevoren dat een overwinning genoeg zou zijn voor de landstitel. Puntenverlies zou echter fataal zijn indien concurrent FC Twente zou winnen van Feyenoord, wat gebeurde (2-1). Echter kwamen de Ajax Vrouwen in de eerste helft al op een 0-3 voorsprong door treffers van Leuchter (2x) en Sabajo. Na rust werd het gelijk 0-4 en 0-5 door Hoekstra. Nadat Weerden er 0-6 van had gemaakt mocht PEC Zwolle nog een eretreffer maken. Onder meer Edwin van der Sar, Susan Lenderink, Maurits Hendriks en Wesley Sneijder waren getuige van de feestvreugde die volgde.

Related posts