Ajax en AZ komen niet tot scoren in vermakelijke topper, PSV lachende derde (Incl foto’s)

Ajax en AZ zijn geen steek opgestoken na het 0-0 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. De clubs kunnen zich gaan opmaken voor de strijd om de derde plaats, dat recht geeft op een startbewijs voor de (voorronde) van de Europa League. PSV, de runner-up van de Eredivisie, lijkt met nog drie speelrondes te gaan niet meer te achterhalen.

Zo zagen de ruim vijftigduizend toeschouwers een vermakelijke eerste helft, maar wel zonder doelpunten. Dat laatste mag eigenlijk een wonder heten, want vlak voor rust kreeg Brian Brobbey dé kans om de ban te breken. De spits werd goed vrijgespeeld door Davy Klaassen, maar verzuimde van héél dichtbij om Mathew Ryan te passeren. De Australiër reageerde op zijn beurt heel knap, en zag vervolgens de rebound van Bergwijn op de lat uiteen spatten. Het tweede bedrijf was een stuk minder open. AZ moest het stellen zonder de in de veertigste minuut uitgevallen Odgaard. Zijn vervanger Lahdo was nog het meest dicht bij een Alkmaarse voorsprong. De vleugelaanvaller kon vrij uithalen, maar zag zijn doelpoging via de binnenkant van de paal voor het doel van Rulli langs gaan. Ajax kwam nauwelijks nog bij het doel van Ryan. Het enige gevaar kwam in de slotfase van Bergwijn, die zijn van richting veranderde schot rakelings naast zag gaan.  Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon en blijft de strijd om plek drie dus onbeslist.

Ajax – AZ 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Hato (Ajax), Hatzidiakos, Mihailovic (AZ)
Toeschouwers: 53,841

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch (74′ Jorge Sánchez), Jurrien Timber, Edson Álvarez, Jorrel Hato, Davy Klaassen (74′ Francisco Conceição), Dusan Tadic, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus (46′ Owen Wijndal), Brian Brobbey, Steven Bergwijn.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans (78′ Mihailovic); Odgaard (40′ Lahdo), Pavlidis (78′ Meerdink), Van Brederode.

 

Related posts