Live Ajax – AZ: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond om 21:00 uur de thuiswedstrijd tegen AZ. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend twee tekeningen winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – AZ staat voor de 45ste keer op het programma en daarvan won Ajax 34 edities en deed de club uit Alkmaar dat vijf keer. AZ staat momenteel op een vierde plaats met 60 punten uit 30 wedstrijden. Ajax heeft 62 punten behaald uit 30 wedstrijden. Vorig seizoen verloor Ajax met 1-2, wist Haller voor Ajax te scoren en waren Pavlidis en Aboukhlal trefzeker voor AZ.

Makkelie aangesteld als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd. In Amsterdam wordt Makkelie geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. Joey Kooij is de vierde official en Ingmar Oostrom is de VAR van dienst.

Kudus en Rensch weer fit, Berghuis twijfelgeval
Trainer John Heitinga kan zaterdagavond weer beschikken over Mohammed Kudus en Devyne Rensch. ‘Voor Kudus kwam de bekerfinale te vroeg maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar. Devyne Rensch viel zondag in De Kuip in en is goed uit de strijd gekomen, hij had maandag geen reactie. Dus hij heeft deze week ook gewoon volledig met de groep getraind’, aldus Heitinga die ook een tegenvaller te verwerken kreeg want Steven Berghuis is een twijfelgeval voor zaterdagavond. Berghuis heeft afgelopen week niet meegetraind en werkte een eigen programma af. Berghuis speelde afgelopen weekend nog de verloren bekerfinale tegen PSV, maar is niet ongeschonden uit de strijd gekomen.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts