Ajax met 3-1 te sterk voor FC Emmen (Incl foto’s)

Ajax heeft zondag mede door een goal en een assist van Jorge Sánchez een moeizame zege geboekt tegen FC Emmen. De Ajacieden wonnen met 3-1 in de Johan Cruijff Arena en heroverden zo de tweede plaats in de Eredivisie. Een domper was de gele kaart van Alvarez die hierdoor de uitwedstrijd van volgende week tegen PSV mist. 

Jorge Sánchez, die mocht starten omdat Devyne Rensch nog altijd niet fit is, maakte in de 22e minuut de 1-0. Een kwartier later was hij aangever bij de 2-0 van Steven Bergwijn en leek het een mooie avond te worden in Amsterdam. Tien minuten na rust kon Bergwijn op vier meter van het doel een lage voorzet van Steven Berghuis controleren. Bergwijn kreeg de bal onder druk van zijn tegenstander echter niet binnen. Emmen bracht de spanning na een uur spelen terug via Jeremy Antonisse. De van PSV gehuurde aanvaller schoot een uitstekende voorzet van Romeny fraai ineens binnen: 2-1. Tien minuten voor tijd gooide Tadic de wedstrijd in het slot. Berghuis gaf een goede dieptepass op invaller Francisco Conceicao, die op zijn beurt snel handelde en Tadic alleen voor de keeper zette. De captain van Ajax twijfelde niet en schoot de bal hard en zuiver in het doel. Door de zege heeft Ajax weer evenveel punten als PSV, dat eerder op de dag met 2-3 won bij FC Volendam. Het doelsaldo van Ajax is beter, waardoor de regerend landskampioen tweede staat.

Ajax – FC Emmen 3-1 (2-0)
’22 Sanchez 1-0
’37 Bergwijn 2-0
’59 Antonisse 2-1
’80 Tadic 3-1

Scheidsrechter: Nagtegaal
Toeschouwers: 53:801
Gele kaarten: Alvarez, Taylor (Ajax), Araujo (FC Emmen)

Opstelling Ajax: Geronimo Rullil, Jorge Sánchez (Youri Regeer 89′), Jurrien Timber, Edson Álvarez, Jorrel Hato (Youri Baas 72′); Florian Grillitsch, Davy Klaassen (Stefano Vos 89′), Kenneth Taylor (Francisco Conceição 72′) , Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn (Brian Brobbey 62′).

Opstelling FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Dirksen, Burnet (Bouchouari 67′); Romeny, Veendorp, Diemers, El Messaoudi, Antonisse (Darfalou 76′); Zivkovic.

Related posts