Ajax meldt zich voor Utrecht-smaakmaker Taylor Booth; Ook PSV geïnteresseerd

Taylor Booth staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax en PSV, zo meldt De Telegraaf. Bronnen rondom FC Utrecht laten de krant weten dat beide clubs zijn management kenbaar hebben gemaakt dat ze de 21-jarige middenvelder een interessante speler vinden. Voetbal International meldde maandag al dat de Nederlandse top interesse heeft in Booth, zonder verder namen van clubs te noemen.

Volgens VI staat Booth ook op scoutinglijsten van clubs uit Spanje en Engeland. Een niet nader genoemde club die nog actief is in de Champions League, is bereid ver te gaan voor de middenvelder, aldus VI. De Telegraaf bevestigt een dag later de Spaanse interesse en meldt dat de jongeling eveneens belangstelling heeft gewekt van clubs uit Italië en België. Booth is dit seizoen een van de smaakmakers bij Utrecht. De jongeling heeft nog een doorlopend contract tot medio 2025. Hij kwam in achttien Eredivisie-duels tot twee goals en drie assists. De Domstedelingen namen hem afgelopen zomer transfervrij over van Bayern München.

De verwachting is dat Utrecht met een zomerse verkoop van Booth het eigen transferrecord gaat verbreken. Afgelopen zomer ontving Utrecht nog minimaal 8,4 miljoen euro voor Quinten Timber, die voor vier seizoenen tekende bij Feyenoord.

Related posts