Ajax doet Pasveer (39) nieuwe contractaanbieding

Remko Pasveer heeft een aanbieding ontvangen om zijn contract bij Ajax met een jaar te verlengen, zo meldt De Telegraaf. De reservedoelman zou daarmee aan zijn derde seizoen in Amsterdamse dienst kunnen beginnen. Pasveer kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van Vitesse en groeide zelfs even uit tot eerste doelman. Sinds de komst van Gerónimo Rulli moet hij echter weer genoegen nemen met een rol op de reservebank.

Pasveer werd anderhalf jaar geleden als reservedoelman naar Ajax gehaald, maar kwam door de dopingschorsing van André Onana en de blessure van Maarten Stekelenburg plots onder de lat te staan onder Erik ten Hag. Dat deed hij naar behoren. Pasveer hield vorig seizoen in alle competities 20 keer de nul in 28 wedstrijden. Veertien keer moest hij vissen. Ook dit seizoen onder Alfred Schreuder begon de 39-jarige goalie als eerste doelman, maar zo succesvol als vorig seizoen werd het nooit. In 21 wedstrijden incasseerde hij 34 treffers. Slechts vijf keer hield hij de nul.

Ajax besloot daarop in de winter in te grijpen en Rulli over te hevelen van Villarreal. Pasveer werd weer naar de bank verwezen en fungeert samen met Maarten Stekelenburg als reservedoelman. Die functie acht Ajax dusdanig geschikt, dat ze een jaar langer met hem door willen. Jay Gorter, die ook nog tot het keepersbestand van Ajax behoort, besloot in de winter eieren voor zijn geld te kiezen met een huurtransfer naar het Schotse Aberdeen.

Het is nu de vraag wat Ajax doet met Maarten Stekelenburg. De eveneens 39-jarige doelman heeft nog een contract tot het eind van dit seizoen. Het lijkt door de ophandenzijnde contractverlening van Pasveer onwaarschijnlijk dat Ajax ook het contract van Stekelenburg gaat verlengen.

Related posts