Alvarez kopt Ajax naar 1-2 overwinning tegen Vitesse

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij Vitesse in winst omgezet. De Ajacieden overtuigden niet, maar hadden aan twee goals uit standaardsituaties genoeg om de punten mee te nemen uit Arnhem. Davy Klaassen en Edson Álvarez draaiden een achterstand, veroorzaakt door Marco van Ginkel, om in een overwinning.

Heitinga en zijn spelers wisten bij de aftrap in het Gelredome al dat puntenverlies duur zou zijn in de titelrace. Koploper Feyenoord had eerder op de middag zijn wedstrijd bij Fortuna Sittard (2-4) eenvoudig gewonnen en om de Klassieker op 19 maart in de Johan Cruijff Arena een kraker van jewelste te kunnen laten worden, moest Ajax zorgen dat de achterstand weer tot drie punten werd teruggebracht. Ajax begon prima aan de wedstrijd in Arnhem en had via Kudus en Bergwijn de score kunnen openen. Na een half uur nam de thuisclub uit een corner van jubilaris Maximilian Wittek de leiding. Marco van Ginkel profiteerde van veel te passief verdedigen van Devyne Rensch en kopte de 1-0 tegen de touwen. Ajax sloeg echter snel terug. Een vrije trap werd slecht weggewerkt door de Arnhemse defensie en viel voor de voeten van Davy Klaassen, die op de goede plek stond om de 1-1 binnen te werken. In de tweede helft pakte Ajax voor het eerst de voorsprong. Uitgerekend uit een hoekschop was Edson Álvarez trefzeker met het hoofd. De assist uit de corner kwam van Dusan Tadic, die in 150 Eredivisie-duels ook bij dat aantal goals rechtstreeks betrokken was. Milllion Manhoef kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar de Vitesse-uitblinker stuitte op Geronimo Rulli. Echt grote kansen voor Vitesse bleven uit, maar Ajax deed het vooral zichzelf aan door heel slordig te spelen. Aan de andere kant was het eveneens slordig, want Mohammed Kudus en invaller Brian Brobbey wisten een aantal kansen niet te benutten. Zodoende won Ajax met 1-2. Uiteindelijk kon Heitinga, die zijn vijfde achtereenvolgende competitiezege boekte, opgelucht adem halen.

Vitesse – Ajax 1-2 (1-1)
’30 Van Ginkel 1-0
’32 Klaassen 1-1
’54 Alvarez 1-2

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Alvarez, Wijndal (Ajax)

Opstelling Vitesse: Scherpen; Flamingo, Oroz, Isimat-Mirin, Wittek; Meulensteen (85′ Yapi), Tronstad (79′ Bialek); Manhoef, Van Ginkel (79′ Vidovic), Kozlowski, Bero.

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Edson Álvarez, Owen Wijndal (80′ Jorrel Hato), Steven Berghuis (46′ Calvin Bassey), Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Bergwijn (72′ Brian Brobbey).

Related posts