Jong Ajax wint met 4-2 van MVV

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste zege van 2023 geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Ajacieden wonnen op sportcomplex de Toekomst met 4-2 van MVV. Ajax maakte afgelopen week bekend dat Dave Vos tot het eind van het seizoen de scepter zal zwaaien bij Jong Ajax. De 39-jarige oefenmeester werkte eerder al tien jaar als trainer in Amsterdam.

Voor Vos werd het een mooie avond want binnen acht minuten pakte Jong Ajax een 2-0 voorsprong door treffers van Fitz-Jim en Conceição. In de loop van de eerste helft kreeg Lucca nog een grote kans om de voorsprong verder uit te bouwen voor Jong Ajax maar hij faalde. Waar Lucca zijn kansen niet benutte, was MVV aan de andere kant wel trefzeker. Het eerste gevaarlijke moment van de Limburgers leverde direct een doelpunt op, Blummel verschalkte Charlie Setford met een geplaatst schot in de verre hoek. Na de thee kwam aankoop Godts (foto) in het veld en hij liet gelijk zijn klasse zien. Godts dribbelde met de bal aan de voet over de gehele helft van MVV en schoot vervolgens beheerst raak: 3-1. Na de 3-2 van Steuckers  leek het nog spannend  te worden maar Banel maakte aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 tegen de touwen te schieten waardoor Jong Ajax zijn eerste competitiezege van 2023 veiligstelde.

Opstelling Jong Ajax: Setford; Regeer (60. Jermoumi), Aertssen, Gooijer (88. Martha), Baas (46. Godts); Vos, Fitz-Jim, Hlynsson; Conceição (73. Delgado), Lucca, Van Axel Dongen (46. Banel)

 

Related posts