Ajax klimt naar tweede plaats na 4-0 overwinning op Sparta (Incl Foto’s)

Ajax heeft zondag de vierde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van coach John Heitinga was in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor Sparta Rotterdam en neemt de tweede plaats op de ranglijst over van AZ.

Na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1), dat Alfred Schreuder op 26 januari de kop kostte, stond Ajax op de beschamende vijfde plek. Zeven punten achter koploper Feyenoord, vijf achter AZ en één punt achter PSV en FC Twente. Ruim drie weken en aanhoudend puntenverlies in de top-vijf later ziet de wereld er in Amsterdam opeens heel anders uit. Dusan Tadic opende al snel de score nadat Davy Klaassen hem ietwat gelukkig bediende. Niet veel later was het Kenneth Taylor die beheerst de bal achter doelman Olij schoof en een mooie zondag in de Arena was aanstaande. Steven Bergwijn had het duel nog voor rust kunnen beslissen, maar onderstreepte zijn matige vorm door een toch grote mogelijkheid naast het doel van Olij te schieten. Ook na rust was Ajax veel sterker dan Sparta. Dat resulteerde halverwege de tweede helft in de 3-0 van Tadic, die een penalty benutte na ingrijpen van de VAR. Het was de honderdste goal van de Serviër in het shirt van Ajax. Kudus deed vlak voor tijd ook nog een duit in het zakje. De Ghanees krulde een vrije trap fraai raak en bracht daarna een eerbetoon aan zijn overleden landgenoot Christian Atsu.

Ajax – Sparta 4-0 (2-0)

’06 Tadic 1-0
’27 Taylor 2-0
’64 Tadic 3-0 (pen)
’85 Kudus 4-0

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 54,410
Gele kaarten: Rosario (Sparta)

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Edson Álvarez (Calvin Bassey 70′), Owen Wijndal (Jorrel Hato 78′); Steven Berghuis (Francisco Conceição 78′), Kenneth Taylor (Florian Grillitsch 86′), Davy Klaassen, Mohammed Kudus, Dusan Tadić, Steven Bergwijn (Brian Brobbey 70′).

Opstelling Sparta: Olij, Sambo, (Vriends 86′) Abels, Auassar, Micha Pinto, (Meijers 72′), Kitolano, De Guzman, Verschueren, (Aleman 86′), Saito (Rosario 90′),  Lauritsen,Van Crooij (Van Mullem 72′)

 

Related posts