Live Ajax – Sparta: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Sparta staat voor de 56ste keer op het programma. Ajax won 42 edities terwijl Sparta vijf keer aan het langste eind trok. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Ajax. Klaassen en Tadic wisten toen te scoren. Ajax won de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie terwijl Sparta al tien wedstrijden ongeslagen is.

Van Boekel aangesteld als arbiter
Pol van Boekel is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Hij wordt zondag in de Johan Cruijff Arena geassisteerd door Freek Vandeursen en Stefan de Groot. Clay Ruperti is de vierde official en Stan Teuben is de VAR van dienst. Ajax – Sparta begint zondag om 16:45 uur.

Sanchez ontbreekt
Jorge Sanchez zal zondagmiddag niet in actie komen. De verdediger kampt met een blessure. Naast Sanchez zal ook de langgeblesseerde Ahmetcan Kaplan ontbreken. De grootste overwinning op Sparta is 9-0. Dat lukte Ajax zowel in het seizoen 1985/1986 (Van Basten 6x) als in 2000/2001. Tijdens dat laatste duel maakte Shota Arveladze vier doelpunten.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurrien Timber, Owen Wijndal, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Davy Klaassen, Steven Bergwijn, Dusan Tadic.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Pinto, Auassar, Abels, Sambo, De Guzman, Kitolano, Van Crooij, Verschueren, Namli, Lauritsen

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts