Ajax wint van stug RKC Waalwijk: 3-1

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-1 gewonnen maar gemakkelijk was het zeker niet voor de ploeg van John Heitinga. Dat de zege door een tactische ingreep van de trainer tot stand kwam en een achterstand bij rust (0-1) werd weggepoetst, zal de eerste kennismaking met het thuispubliek extra voldoening geven.

Ajax openden zeer offensief, maar vonden in het eerste kwartier geen doorbraak in de Waalwijkse defensie. Davy Klaassen kwam na een scherpe voorzet van Steven Berghuis net te kort om binnen te werken en Berghuis zelf ging slordig om met een vrije schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied. Uiteindelijk brak dat Ajax op want RKC wist wel raad met een foutje van Wijndal en het was Seuntjens die de 0-1 wist te scoren. Direct na het tegendoelpunt kwam er nodige gevaar van Ajax. Mohammed Kudus haalde de achterlijn en zag zijn voorzet via een RKC-verdediger op het hoofd belanden bij Klaassen. Zijn inzet van dichtbij eindigde via een vuist van Vaessen naast. Een harde knal van Steven Berghuis leek even later op weg naar de kruising, maar de bal kon ternauwernood worden weggekopt. Heitinga bracht in de tweede helft Brian Brobbey voor Conceição en liet Steven Berghuis ouderwets als rechtsbuiten fungeren. Die wissel zag hij binnen vijf minuten geweldig uitpakken, toen Berghuis voorbij zijn tegenstander gleed en diens krul door Vaessen werd gepareerd, maar door Brobbey bij de tweede paal alsnog werd binnengelopen.’In de 72e minuut ontsnapte Ajax toen Seuntjens net buitenspel stond, want Rulli had geen antwoord op diens bekeken inzet. De tijd begon te dringen. Maar na een vrije trap van Berghuis stond Jurriën Timber klaar om na tussenkomst van Alvarez en Bassey binnen te tikken. Niet veel later gooide Kudus de wedstrijd in het slot en klonk in het stadion het bekende Amsterdamse lied van Tante Leen, nu voor Johnny Heitinga: ’Oh, oh Johnny’.

Ajax – RKC Waalwijk 3-1 (0-1)
’17 Seuntjens 0-1
’50 Brobbey 1-1
’78 Timber 2-1
’81 Kudus 3-1

Scheidsrechter: Van der Eijk
Toeschouwers: 53.809
Gele kaarten: Klaassen, Berghuis (Ajax), Lelieveld, Oukili (RKC)

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch (Jorge Sánchez 85′), Edson Álvarez, Jurrien Timber, Owen Wijndal (Jorel Hato 88′), Kenneth Taylor, Davy Klaassen (Calvin Bassey 46′), Steven Berghuis, Mohammed Kudus (Christian Rasmussen 90+3′), Dusan Tadić, Francisco Conceição (Brian Brobbey 46′).

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld, Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Lutonda; Bel Hassani (Oukili 67′) Anita, Clement (Bakkali 76′) Seuntjens (Bakari 76′) Lobete (Jozefzoon 67′)

Related posts