Live Ajax – RKC Waalwijk: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – RKC Waalwijk staat voor de 26ste keer op het programma. In Amsterdam stuurde Ajax de ploeg uit Waalwijk 22 keer naar huis zonder punten. Vorig seizoen won Ajax met 3-2 maar had het veel moeite met RKC. In de negentigste minuut scoorde Tadic uit een strafschop de winnende treffer. Ajax won de laatste twee competitiewedstrijden onder Heitinga en RKC is al vier duels ongeslagen. RKC vinden we momenteel terug op een negende plaats met zesentwintig punten uit twintig wedstrijden. Ajax staat derde met veertig punten uit twintig wedstrijden.

Van der Eijk aangesteld als arbiter
Sander van der Eijk is door de KNVB aangesteld als arbiter boor deze wedstrijd. De 31-jarige arbiter wordt in de Johan Cruijff Arena geassisteerd door Dyon Fikkert en Maarten Ketting. De VAR bij deze wedstrijd is Robin Gansner.

Klaassen staat voor driehonderdste duel als Ajacied
Davy Klaassen staat voor zijn driehonderdste wedstrijd in het shirt van Ajax. De middenvelder kan onder John Heitinga steevast rekenen op een basisplaats en dus lijkt Ajax – RKC Waalwijk een bijzonder duel te kunnen worden voor hem. Tijdens de voorgaande 299 wedstrijden wist Klaassen al 89 doelpunten te maken, waarbij hij vaak verantwoordelijk was voor de openingstreffer. In twee periodes bij Ajax kreeg hij de titel van Mister 1-0 op zich.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts